Munkatársaink

 

Dr. Tomán Orsolya

Gyermekkoromban nagyon sok háziállatom volt, akikről mindig én gondoskodtam...


Bővebben
Dr. Martin Krisztina

Dr. Martin Krisztina

Ezúton is köszönöm bizalmukat, amit nap mint nap tanúsítanak...


Bővebben
Leitmanné Dr. Szénási Kitti

Dr. Szénási Kitti

Mindig is nagy cicarajongó voltam, így már egészen kiskoromban eldöntöttem...


Bővebben
Dr. Maticsek Krisztina

Dr. Maticsek Krisztina

Egész gyermekkoromat állatok közt töltöttem mivel nagypapám pónikat...


Bővebben

Ács Anita

Egy paneldzsungelben nőttem fel, abban az időben, amikor még nem volt divat a kutyák ...


Bővebben

Vizi Veronika

Természet és állatszerető családba születtem, így már egészen kis korom óta mély kapcsolat fűz...


Bővebben

Petes Valentina

Kiskoromtól fogva nagyon sok állatfajtát sikerült megismernem, hiszen vidéken nőttem fel, és az ...


Bővebben

Horváth Mónika

Horváth Mónika vagyok 36 éves. Vidéken nőttem fel, ahol mindig sok állatunk volt, így...


Bővebben

Bemutatkozók

Dr. Tomán Orsolya

Hétéves koromban már tudtam a választ, ha megkérdezték, mi akarok lenni, ha „nagy leszek”: állatorvos. Akkor persze még senki nem vette ezt komolyan. Gyermekkoromban nagyon sok háziállatom volt, akikről mindig én gondoskodtam: papagáj, pintyek, teknősök, hörcsög, macska, tengerimalacok, és a kutyám, aki 17 évet élt.

Már gimnazista voltam, amikor elkezdtem lovagolni, és a következő tíz évben minden szabadidőmet a lovardában töltöttem. Ott ismerkedtem meg a párommal, akivel később össze is házasodtunk.

2002-ben felvettek az Állatorvos-tudományi Egyetemre. Tanulmányaim alatt belekóstolhattam a lovas praxis szépségeibe és nehézségeibe dr. Machay Krisztina irányítása alatt, ezzel párhuzamosan dr. Lambertus Tamás dunaharaszti rendelőjében sajátíthattam el a kisállatorvoslás rejtelmeit. Ezúton is köszönettel tartozom nekik a sok szakmai és baráti segítségért!

2007-ben átvehettem a diplomámat, és megkezdhettem önálló munkámat Dunaharasztin. A következő évek alatt elsajátítottam az általános betegellátás mellett a röntgen- és ultrahang diagnosztika alapjait, gyakorlatot szereztem a sürgősségi betegellátásban, a sebészeti technikákban.

Időközben megszületett a kislányom, aki sok időmet lekötötte, így egy időre csak az elméleti képzésre tudtam összpontosítani.

Családunk életét egy foxterrier és egy orosz fekete terrier egészíti ki.

2012 nyarán hárman megalapítottuk Kispest kertvárosi részében a Sicc Állatorvosi Rendelő Kft.-t.Dr. Martin Krisztina

Dr. Martin Krisztina vagyok, állatorvosi diplomámat 2017-ben Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen szereztem. 2019. tavaszáig Székesfehérváron dolgoztam egy főként kutya-macska fókuszú rendelőben, ahol magas színvonalon végzett belgyógyászati és ortopédiai ellátás folyik, a szakma alapjait itt sajátítottam el specialista kollégáimtól. 2019. második felében egy diósdi kisállat-rendelőben dolgoztam. 2020. január elejétől tartozom a Ferencvárosi Rendelő csapatához. A kezdetektől fogva a kutyák és macskák belgyógyászata és ultrahang diagnosztikája áll hozzám a legközelebb, a későbbiekben is ezen szakterületek irányában szeretném tovább képezni magam.

Fontosnak tartom a tulajdonosok minél szélesebb körű tájékoztatását és a bizalmi kapcsolat kiépítését mind a gazdikkal, mind a kis kedvencekkel. Ezúton is köszönöm bizalmukat, amit nap mint nap tanúsítanak irányunkban, amikor kedvenceiket ránk bízzák.

A kikapcsolódást számomra a kutyáimmal, illetve családommal és barátaimmal töltött idő jelenti, szeretek utazni, kirándulni és az otthonomat szépítgetni.Dr. Szénási Kitti

Mindig is nagy cicarajongó voltam, így már egészen kiskoromban eldöntöttem, hogy állatokat szeretnék gyógyítani. 2016-ban ez az álmom valóra is válhatott, amikor kézhez kaptam az állatorvosi diplomámat.

Fő érdeklődési területeim a belgyógyászat, az ultrahang diagnosztika és a macskák viselkedésterápiája. Szakdolgozatom is ebben a témában készült. Dr. Sátori Ágnessel több éven keresztül tanulmányoztuk a cicák otthoni és rendelői viselkedése közötti összefüggéseket. Dolgozatom folytatásaként továbbra is foglalkozom a macskák viselkedésének megfigyelésével, törekszem a minél stresszmentesebb vizsgálat elérésére az állatokkal való megfelelő kommunikáció, valamint a macskák viselkedéséhez igazított magatartás segítségével.

Szabadidőmben szeretek sütni-főzni, minél több új, nemzetközi ételt kipróbálni. Legújabb hobbimként elkezdtem tanulni a koreai nyelvet. A nyelvtanulás során a koreai kultúrával és gasztronómiával is ismerkedek.

A férjemmel közös mindennapjainkat két szobatigris teszi színesebbé: Macisajt és Mozzarella.Dr. Maticsek Krisztina

Egész gyermekkoromat állatok közt töltöttem, mivel nagypapám pónikat, teheneket, juhokat tartott. Emellett kutyusok, cicák, hörcsögök, papagájok és teknősök sem hiányozhattak az otthoni állatkertből.

Az állatok védelme és gyógyítása hivatalosan is a hivatásommá vált, mikor 2016-ban megszereztem az állatorvosi diplomámat.

Otthonomat a 12 éves cicámmal, Cirmivel osztom meg, aki tesz róla, hogy minden reggel cicadorombolásra ébredjek. Legfőbb érdeklődési területem a macskák gyógyászata, hiszen magam is nagy macskarajongó vagyok. Vizsgálatuk során igyekszem a macskabarát bánásmódot alkalmazni, hiszen számukra a vizsgálat különösen nagy stresszt jelent.Ács Anita

Egy paneldzsungelben nőttem fel, abban az időben, amikor még nem volt divat a kutyák lakásban tartása - a szüleim is ezt az elvet vallották - így gyerekként nem maradt más, mint a környéken lakó kutyák sétáltatása. Amikor 18 éves lettem, megvettem életem első saját kutyáját, egy angol cocker spaniel szukát, aki gyakorlatilag belém égette a fajta iránti szeretet. Általa kerültem a kutyakiképzés, majd a kutyakiállítások világába és teljesen megpecsételődött a sorsom, amikor megvettem kennelem alapító szukáját és 2011-ben, White Maple Cross néven angol cocker spanielek tenyésztésébe kezdtem.

A folyamatos tudás iránti vágyam kielégítendő, OKJ keretein belül előbb Állatorvosi asszisztens, majd Kutyakozmetikus végzettséget szereztem, végül a gödöllői Szent István Egyetem okleveles Kynológus szakmérnöke lettem. A munkámban nagy segítséget nyújt a sok évi tanulmányok mellett, a korábbi munkáimban szerzett gyakorlati tapasztalat, amit többek között a Redőrségi Oktatási és Kiképző Központ állattenyésztőjeként és az Illatos úti Ebtelep csoportvezetőjeként volt alkalmam magamba szívni. Saját kutyáimat vizsgákra és versenyekre készítem fel, így nem áll tőlem távol a kutyák gyakorlati alkalmazására történő oktatása sem.

A gazdik számára szívesen adok tanácsot bármilyen általam ismert szakmai területről is legyen szó.Vizi Veronika

Egy Komárom-Esztergom megyei faluból, Szomódról származom. Természet és állatszerető családba születtem, így már egészen kis korom óta mély kapcsolat fűz az állatokhoz. Negyedikes koromban döntöttem úgy, hogy állatorvos szeretnék lenni. Mindig voltak cicáim, majd hosszas könyörgés után egy csincsilla is került az otthonunkba. Az általános iskolás éveim végén kezdtem el lovasíjászkodni, amit 7 évig rendszeresen gyakoroltam.

2012-ben érettségiztem Tatán, és az álmom továbbra is az volt, hogy állatorvos legyek, de sajnos a felvételim sikertelen volt. Így szeptembertől munkába álltam és állatorvosi asszisztensként kezdtem dolgozni Tatabányán a Kisállat Szakrendelőben, ahol egy évet töltöttem el. Ezt követően egy rövid ideig a Budaörsi Állatmenhelyen voltam állatgondozó, majd ismét Tatabányán kaptam asszisztensi munkalehetőséget az újonnan induló V.I.Pet Állatorvosi Rendelőben. Az itt eltöltött 3 év alatt lehetőségem volt betekintést nyerni a kisállatgyógyászat szépségeibe és nehézségeibe is. Rengeteget tanultam és tapasztaltam, ami csak megerősített abban, hogy az állatorvosi hivatást válasszam.

2016-ban sikeresen felvételiztem az Állatorvostudományi Egyetemre. 2019 nyarán kerültem a Sicc Állatorvosi Rendelő csapatába, ahol remek lehetőséget kaptam további gyakorlati tapasztalatok megszerzésére a kisállatorvoslás területén. A tanulás és a munka mellett szabadidőmben olvasok, jógázok és ukulelézni tanulok. A kollégiumban töltött napjainkat egy menhelyről örökbefogadott 12 éves macskahölgy színesítiPetes Valentina

Kiskoromtól fogva nagyon sok állatfajtát sikerült megismernem, hiszen vidéken nőttem fel, és az évek során egyre csak erősödött bennem az állatok iránti szeretet és tisztelet. Van egy cocker spánielem és két cicám, akik az éltem részei tinédzser korom óta.

Gimnáziumi éveim során elkezdtem a természettudományi tárgyak felé orientálódni, és végzős évemre világossá vált számomra, hogy az állatorvoslás az ami igazán érdekel. Ezután egyenes út vezetett az Állatorvostudományi Egyetem felé, ahova 2018-ban nyertem felvételt. Az ott szerzett tapasztalatok és az egyetemi oktatás csak megerősítette bennem, hogy a jó utat választottam.

A tanulmányok mellett szerettem volna még több tapasztalatot szerezni és beletekinteni a valódi állatorvoslásba, ezért úgy döntöttem, hogy kirpóbálom magam az asszisztenskedésben is.Horváth Mónika

Horváth Mónika vagyok 36 éves. Vidéken nőttem fel, ahol mindig sok állatunk volt, így hamar kialakult bennem az állatok iránti szeretet és tisztelet.

Kiskorom óta szeretek az állatokkal foglalkozni, így szerencsésnek érzem magam hogy állatorvosi rendelőben dolgozhatok, ahol sok kis kedvenc gyógyításában vehetek részt.

Korábban menhelyen önkénteskedtem, illetve vállaltam munkát. Itt négy évet töltöttem el, asszisztensként két éve dolgozom.