Munkatársaink

 

Dr. Tomán Orsolya

Gyermekkoromban nagyon sok háziállatom volt, akikről mindig én gondoskodtam...


Bővebben
Dr. Martin Krisztina

Dr. Martin Krisztina

Ezúton is köszönöm bizalmukat, amit nap mint nap tanúsítanak...


Bővebben
Leitmanné Dr. Szénási Kitti

Dr. Szénási Kitti

Jelenleg Gyesen

Mindig is nagy cicarajongó voltam, így már egészen kiskoromban eldöntöttem...


Bővebben

Dr. Vizi Veronika

Természet és állatszerető családba születtem, így már egészen kis korom óta mély kapcsolat fűz az állatokhoz. 


Bővebben

Dr. Molnár Dóra

Sok kollégámhoz hasonlóan nekem is gyermekkori álmom volt, hogy egyszer majd ...


Bővebben

Ács Anita

Egy paneldzsungelben nőttem fel, abban az időben, amikor még nem volt divat a kutyák ...


Bővebben

Csirkovics Mónika Anikó

Természet és állatszerető családba születtem, így már egészen kis korom óta mély kapcsolat fűz...


Bővebben

Horváth Mónika

Horváth Mónika vagyok 36 éves. Vidéken nőttem fel, ahol mindig sok állatunk volt, így...


Bővebben

Bemutatkozók

Dr. Tomán Orsolya

Hétéves koromban már tudtam a választ, ha megkérdezték, mi akarok lenni, ha „nagy leszek”: állatorvos. Akkor persze még senki nem vette ezt komolyan. Gyermekkoromban nagyon sok háziállatom volt, akikről mindig én gondoskodtam: papagáj, pintyek, teknősök, hörcsög, macska, tengerimalacok, és a kutyám, aki 17 évet élt.

Már gimnazista voltam, amikor elkezdtem lovagolni, és a következő tíz évben minden szabadidőmet a lovardában töltöttem. Ott ismerkedtem meg a párommal, akivel később össze is házasodtunk.

2002-ben felvettek az Állatorvos-tudományi Egyetemre. Tanulmányaim alatt belekóstolhattam a lovas praxis szépségeibe és nehézségeibe dr. Machay Krisztina irányítása alatt, ezzel párhuzamosan dr. Lambertus Tamás dunaharaszti rendelőjében sajátíthattam el a kisállatorvoslás rejtelmeit. Ezúton is köszönettel tartozom nekik a sok szakmai és baráti segítségért!

2007-ben átvehettem a diplomámat, és megkezdhettem önálló munkámat Dunaharasztin. A következő évek alatt elsajátítottam az általános betegellátás mellett a röntgen- és ultrahang diagnosztika alapjait, gyakorlatot szereztem a sürgősségi betegellátásban, a sebészeti technikákban.

Időközben megszületett a kislányom, aki sok időmet lekötötte, így egy időre csak az elméleti képzésre tudtam összpontosítani.

Családunk életét egy foxterrier és egy orosz fekete terrier egészíti ki.

2012 nyarán hárman megalapítottuk Kispest kertvárosi részében a Sicc Állatorvosi Rendelő Kft.-t.Dr. Martin Krisztina

Dr. Martin Krisztina vagyok, állatorvosi diplomámat 2017-ben Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen szereztem. 2019. tavaszáig Székesfehérváron dolgoztam egy főként kutya-macska fókuszú rendelőben, ahol magas színvonalon végzett belgyógyászati és ortopédiai ellátás folyik, a szakma alapjait itt sajátítottam el specialista kollégáimtól. 2019. második felében egy diósdi kisállat-rendelőben dolgoztam. 2020. január elejétől tartozom a Ferencvárosi Rendelő csapatához. A kezdetektől fogva a kutyák és macskák belgyógyászata és ultrahang diagnosztikája áll hozzám a legközelebb, a későbbiekben is ezen szakterületek irányában szeretném tovább képezni magam.

Fontosnak tartom a tulajdonosok minél szélesebb körű tájékoztatását és a bizalmi kapcsolat kiépítését mind a gazdikkal, mind a kis kedvencekkel. Ezúton is köszönöm bizalmukat, amit nap mint nap tanúsítanak irányunkban, amikor kedvenceiket ránk bízzák.

A kikapcsolódást számomra a kutyáimmal, illetve családommal és barátaimmal töltött idő jelenti, szeretek utazni, kirándulni és az otthonomat szépítgetni.Dr. Szénási Kitti

Mindig is nagy cicarajongó voltam, így már egészen kiskoromban eldöntöttem, hogy állatokat szeretnék gyógyítani. 2016-ban ez az álmom valóra is válhatott, amikor kézhez kaptam az állatorvosi diplomámat.

Fő érdeklődési területeim a belgyógyászat, az ultrahang diagnosztika és a macskák viselkedésterápiája. Szakdolgozatom is ebben a témában készült. Dr. Sátori Ágnessel több éven keresztül tanulmányoztuk a cicák otthoni és rendelői viselkedése közötti összefüggéseket. Dolgozatom folytatásaként továbbra is foglalkozom a macskák viselkedésének megfigyelésével, törekszem a minél stresszmentesebb vizsgálat elérésére az állatokkal való megfelelő kommunikáció, valamint a macskák viselkedéséhez igazított magatartás segítségével.

Szabadidőmben szeretek sütni-főzni, minél több új, nemzetközi ételt kipróbálni. Legújabb hobbimként elkezdtem tanulni a koreai nyelvet. A nyelvtanulás során a koreai kultúrával és gasztronómiával is ismerkedek.

A férjemmel közös mindennapjainkat két szobatigris teszi színesebbé: Macisajt és Mozzarella.
Dr. Vizi Veronika

Egy Komárom-Esztergom megyei faluból, Szomódról származom. Természet és állatszerető családba születtem, így már egészen kis korom óta mély kapcsolat fűz az állatokhoz. Negyedikes koromban döntöttem úgy, hogy állatorvos szeretnék lenni. Mindig voltak cicáim, majd hosszas könyörgés után egy csincsilla is került az otthonunkba. Az általános iskolás éveim végén kezdtem el lovasíjászkodni, amit 7 évig rendszeresen gyakoroltam.

2012-ben érettségiztem Tatán, és az álmom továbbra is az volt, hogy állatorvos legyek, de sajnos a felvételim sikertelen volt. Így szeptembertől munkába álltam és állatorvosi asszisztensként kezdtem dolgozni Tatabányán a Kisállat Szakrendelőben, ahol egy évet töltöttem el. Ezt követően egy rövid ideig a Budaörsi Állatmenhelyen voltam állatgondozó, majd ismét Tatabányán kaptam asszisztensi munkalehetőséget az újonnan induló V.I.Pet Állatorvosi Rendelőben. Az itt eltöltött 3 év alatt lehetőségem volt betekintést nyerni a kisállatgyógyászat szépségeibe és nehézségeibe is. Rengeteget tanultam és tapasztaltam, ami csak megerősített abban, hogy az állatorvosi hivatást válasszam.

2016-ban sikeresen felvételiztem az Állatorvostudományi Egyetemre. 2019 nyarán kerültem a Sicc Állatorvosi Rendelő csapatába, ahol remek lehetőséget kaptam további gyakorlati tapasztalatok megszerzésére a kisállatorvoslás területén. A tanulás és a munka mellett szabadidőmben olvasok, jógázok és ukulelézni tanulok. A kollégiumban töltött napjainkat egy menhelyről örökbefogadott 12 éves macskahölgy színesíti

 Dr. Molnár Dóra

Sok kollégámhoz hasonlóan nekem is gyermekkori álmom volt, hogy egyszer majd állatorvos lehessek. Már gimnáziumi éveim alatt rendszeresen bejártam szülővárosom állatorvosi rendelőjében, majd az egyetemi években több rendelőben is megfordultam gyakornokként, ahol elméleti és gyakorlati tapasztalatot is szereztem.
Gyakornoki éveim alatt a Hungarovet Állatkórházban ismerkedtem meg a kutyák és macskák fogászati ellátásának speciális szakterületével, mely azonnal nagyon izgalmasnak bizonyult számomra és azóta is egyik fő érdeklődési területem. Szakdolgozatom a macskák különböző fogászati kórképeinek témakörében készült. Állatorvosi diplomámat 2021. februárjában vehettem át Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.
Ezt követően az újonnan nyitott budatétényi Csudavet Állatorvosi Rendelőben helyezkedtem el, és kezdtem meg az állatorvosi hivatást. Itt leginkább a kutya és macska betegek ambuláns, belgyógyászati ellátásával, általános egészségvédelmükkel, műtéti anesztéziájukkal foglalkoztam.

2022. augusztusában csatlakoztam a Sicc Állatorvosi Rendelő csapatához, ahol a továbbiakban is főként a kutya és cica pácienseket fogadom. Munkám során az asszisztensekkel karöltve törekszem arra, hogy az állatorvosi látogatások minél kevesebb stresszt okozzanak az állatok számára, illetve igyekszem felhívni a gazdik figyelmét az egészségmegőrzés és a prevenció fontosságára, mellyel számos későbbi probléma megelőzhető.

Az elkövetkező években szakmailag belgyógyászati és lágysebészeti tudásomat szeretném fejleszteni, illetve a fogászat és bőrgyógyászat területén szeretnék minél több továbbképzésen részt venni.

Szabadidőmben szeretek a konyhában sütni-főzni, olvasni, a szabadban túrázni vagy kertészkedni, illetve lelkesen gyűjtöm a különlegesebb szobanövényeket is. Egy 13 éves beagle hölgy és egy féktelen-, egerésző cirmos macska gazdája vagyok, akik jelenleg a szüleimmel élnek otthon.

 Ács Anita

Egy paneldzsungelben nőttem fel, abban az időben, amikor még nem volt divat a kutyák lakásban tartása - a szüleim is ezt az elvet vallották - így gyerekként nem maradt más, mint a környéken lakó kutyák sétáltatása. Amikor 18 éves lettem, megvettem életem első saját kutyáját, egy angol cocker spaniel szukát, aki gyakorlatilag belém égette a fajta iránti szeretet. Általa kerültem a kutyakiképzés, majd a kutyakiállítások világába és teljesen megpecsételődött a sorsom, amikor megvettem kennelem alapító szukáját és 2011-ben, White Maple Cross néven angol cocker spanielek tenyésztésébe kezdtem.

A folyamatos tudás iránti vágyam kielégítendő, OKJ keretein belül előbb Állatorvosi asszisztens, majd Kutyakozmetikus végzettséget szereztem, végül a gödöllői Szent István Egyetem okleveles Kynológus szakmérnöke lettem. A munkámban nagy segítséget nyújt a sok évi tanulmányok mellett, a korábbi munkáimban szerzett gyakorlati tapasztalat, amit többek között a Redőrségi Oktatási és Kiképző Központ állattenyésztőjeként és az Illatos úti Ebtelep csoportvezetőjeként volt alkalmam magamba szívni. Saját kutyáimat vizsgákra és versenyekre készítem fel, így nem áll tőlem távol a kutyák gyakorlati alkalmazására történő oktatása sem.

A gazdik számára szívesen adok tanácsot bármilyen általam ismert szakmai területről is legyen szó.Csirkovics Mónika Anikó

 

2012-ben érettségiztem Tatán, és az álmom továbbra is az volt, hogy állatorvos legyek, de sajnos a felvételim sikertelen volt. Így szeptembertől munkába álltam és állatorvosi asszisztensként kezdtem dolgozni Tatabányán a Kisállat Szakrendelőben, ahol egy évet töltöttem el. Ezt követően egy rövid ideig a Budaörsi Állatmenhelyen voltam állatgondozó, majd ismét Tatabányán kaptam asszisztensi munkalehetőséget az újonnan induló V.I.Pet Állatorvosi Rendelőben. Az itt eltöltött 3 év alatt lehetőségem volt betekintést nyerni a kisállatgyógyászat szépségeibe és nehézségeibe is. Rengeteget tanultam és tapasztaltam, ami csak megerősített abban, hogy az állatorvosi hivatást válasszam.

 Horváth Mónika

Horváth Mónika vagyok 36 éves. Vidéken nőttem fel, ahol mindig sok állatunk volt, így hamar kialakult bennem az állatok iránti szeretet és tisztelet.

Kiskorom óta szeretek az állatokkal foglalkozni, így szerencsésnek érzem magam hogy állatorvosi rendelőben dolgozhatok, ahol sok kis kedvenc gyógyításában vehetek részt.

Korábban menhelyen önkénteskedtem, illetve vállaltam munkát. Itt négy évet töltöttem el, asszisztensként két éve dolgozom.